Main Menu
Random Images
| петъчен купон |
|
|
| Pictures: 12 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
tasevtodor
30 Jul : 07:28
nqkoi dali shte patuva skoro ot Bg za UAE - iskam da pomolq da mi donese lekarstva i dr lichni drebni neshtica
Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo
4akam vi
nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?
Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd
nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...kvo pravim? ..
View all posts (627)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (26)
Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Покана за Коледно-новогодишно тържество 2009 | ||
| Go to page << | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| magistic |
| ||
| | Dnes e Nikulden hora- Честит празник на всички именници,на всички -моряци и банкери ! Ако има нещо по- хубаво от здравето и нещо по- красиво от любовта- пожелавам Ви го!НАЗДРАВЕ! | ||
| Back to top |
| ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | Или, как беше... пожелавам ти здраве - сичко друго може да се открадне... ))))Наздраве и от мен, ако някъде сте се събрали. ) ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top | | ||
| mariya |
| ||
| Az ne jiveia v Dubai, no idvam chesto po rabota tuk ot London. Chesto poseshtavam sita vi, no tozi put me razveseli mnogo i ne moga da ne se vkliucha. Javno krizata v Dubai vi se e otrazila, zashtoto ste negativno nastroeni kum vsichko. Interesno mi e obache, zashto narichate horata ot Posolstvoto seliani pri polojenie, che niakoi ot komentarite vi sa izkliuchitelno negramotno napisani, za razlika ot tiahnata obiava. Nie v bulgarite v London ne namirame za neobhodimo ofitsialnite predstaviteli na Bulgaria da ni suberat za da se poveselim. Javno niamate rabota i se chudite kakvo da pravite i namirate uteha v tova da pliuete horata. Mnogo ste zabavni:))) | |||
| Back to top | | ||
| Lazo |
| ||
![]() Registered Member #63 Joined: Sun Sep 23 2007, 02:54PMLocation: Dubai-Nesebar Posts: 130 Thanked 53 times in 38 posts | Грамотните пишат на български,като гледам и то много добре говориш--sita vi хе,хе.Интерсното ще си оставим за нас,за мен твоят коментар си отвиа в кошчето за боклук. | ||
| Back to top |
| ||
| mariya |
| ||
| Az se izviniavam, che pisha na latinitsa, no niamam kirilitsa. Iskah samo da kaja, che e dobre da se praviat zabelejki za gramotnost samo v sluchai, che sme dobre ogramoteni. Selskite lafcheta i loshata punktuatsia, koiato prochetoh ne govori za pravilen bulgarski ezik. A i mai samo nie bulgarite si pliuem durjavata i posle se chudim zashto cial sviat ni se smee na glas. Nie samite ne se uvajavame i se chudim kude da izhvurlim cialata tazi nasubrana agresia i po star obichai hvurliame kal po durjavata. Bravo- samo taka, che e nai-lesno i sme si sviknali! | |||
| Back to top | | ||
| svetla100 |
| ||
![]() Registered Member #887 Joined: Sat Oct 31 2009, 12:06PMLocation: Abu Dhabi Posts: 4 Thanked 1 time in 1 posts | Az jiveia v abu Dhabi i niamam kola, osobeno za vrashtaneto stava duma. Ako niakoi ot abu Dhabi shte hodi bih se radvala da patuvame zaedno. Mnogo shte se radvam da se sreshtna s drugi hora ot bg Email:svkarlovska@yahoo.com mersi predvaritelno | ||
| Back to top | | ||
| svetla100 |
| ||
![]() Registered Member #887 Joined: Sat Oct 31 2009, 12:06PMLocation: Abu Dhabi Posts: 4 Thanked 1 time in 1 posts | Pak shte pisha tuk, za vseki sluchai. Znachi mnogo iskam da otida na tova party, no niamam kola, jiveia v Abu Dhabi, ako niakoi sushto patuva ot grada shte se radvam da se prisuedinia, osobeno za vrashtaneto. Mersi email: -email-, 0566420093 Svetla Paunova | ||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | @mariya Здравей, адашке. Добре си дошла да пишеш тук, независимо доколко пряко или никакво отношение имаш към темата. Държа да ти кажа, че "селяни" съм срещала и в Лондон. Даже особено грамотни такива в правописно отношение. А също и българи от типа, който описваш - алиенирани комплексари, които се събират само с българи и провокират всячески събитията, за да се стигне до неизбежен срив в отношенията и после само да плюят по другите българи - ама един приятел така и така направи, ама друг път не знам си какво си... Това трябва да ти е познато. И то е интересна, типично нашенска си, черта. (преброй, ако обичаш, само дотук колко запетаи ми липсват, пък после ще си говорим за грамотност) Второ - много ти е нелепо нещо чувството за хумор. Чини ти се, че сме се събрали да плюем тука едни хора ей тъй, за веселбата - че и публика, като гледам, ни се намира отсреща да ни се радва?? Подреди си моралните ценности, ако обичаш, пък после ела нас да ни поучаваш. И трето - всеки има право на мнение, включително по неща, които не го засягат. Само не забравяй, че като спуснеш една торба клишета по въпрос, по който си нямаш хабер и представа, най-вероятно ще се изложиш (особено ако не си чела внимателно темата, какъвто е явно случаяТ - пълен член, продълавам...). Next (нали броиш липсващите запетаи - много е лесно, досега нямам пропусната) - вие, българите в Лондон, сте ОГРОМНА общност, събрана от кол и въже, и не познавате лукса на това да сте малко и да цените дори всяка малка възможност да се видите лице в лице с още няколко човека и да поговорите на роден език. И "селяни" имате много там - от тия, дето едно позната го беше снимала пича, с вирнати крака на втория етаж на double decker-а, слава Богу, че не си говорим вече с нея, щот ми проглуши ушите за всички други българи-"селяни" и "приятели" (ти ако я чуеш какви са й приятелите, че то врагове не й трябват направо), които не знам си какво си и не знам си кога си й били сторили... (но иначе всеки ден - със сънародници "движи", ето, кавички) Та, както намекнах, за някои неща изобщо не чуваш петела, така че не се самозалъгвай, че приказките ти не са фира. Особено пък за неща, за които разсъжденията "в дълбочина" са те довели само до прозаични клишета. И последно - абе ти сериозно ли смяташ, че ние сме се събрали просто ей тъй, да си хулим държавните служители тук, без някои да има каквато и да било предистория с тях? Жалко, че нямаш работа насам по празниците, да заповядаш на събирането и да видиш за пръв път това, което при вас не се практикува, А ТРЯБВА (то ако не трябваше, нямаше да е ТРАДИЦИЯ по толкова много места по света, но явно и вашите служители имат нужда някой да ги "чукне" по главата - друг е въпросът доколко на вас там ви пука). Поздрави и заповядай насам пак да броиш запетайки, Мария ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | @всички Съжалявам, няма да дойдем на 11-ти. Децата са много болни (бебето е в много сериозна ситуация), а и аз. Няма да е нито възможно, нито пък редно да ви се мъкнем таквиз. Колкото до останалото... каквото си го направите - това ще е. Гледайте поне по снимки да изглежда като купон. ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | И още нещо - към адашката и към всички четящи, които си мислят същите работи като нея. Ние, българите, ама много обичаме да си свършим работата криво-ляво, както падне... еее, ако създадем на някого главоболия - мноо важно, да си решава проблемите сам, "ква друга работа има". Ако ни изловят в крачка поименно, че нещичко сме прецакали... "е, ами случва се" - и аре много ти здраве. Че на всичкото отгоре и да се цупим и правим на много обидени, когато някой ни каже, че работата ни 5 пари не струва...... почват едни оправданияааааа, едни чудеса - ако българинът хвърляше толкова мотивация и енергия да работи, каквато, за да се оправдава що пак не си е свършил работата, то просто щяхма да сме нация за приказ и пример! Да, ама не сме. И ние най-добре си го знаем, щото най-добре си се знаем какви сме и колко струваме (дори тия, дето си мислим, че струваме повече). Който иска да гравитира около горните инстанции заради келепир или щото така си го влече, негова работа. Има си хора, гледат с всеки да са добре, ей тъй, за по-сигурно... току виж им се отплатило (да дойде някой ' мен да ми разправя приказката за българска благодарност!). Има си други - не живеят само за това да бъдат харесвани, по-важно им е по принцип нещата да са такива, каквито е редно да бъдат, а нее... зависещи от нечие настроение за деня и крив или прав характер (дето ние му викаме - лош или хубав късмет). Когато отидеш в Консулството тук да ти свършат една работа, то за вършенето има правила и нормативи, а не "късмет" (настроение и характер на администрацията). В нашия случай нещата не са съвсем, както трябва - може би защото няма външен контрол, а и НИЕ, КОРЕКТИВЪТ, сме се пуснали по инерция и нашата работа като такъв никаква не я вършим (говоря за тия, които нямат приятелски, съседски, градски, роднински, спонтанни или бизнес-"симпатии" в случая). ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top |
| ||
| mariya |
| ||
Ti samo s bulgarite li se zaiajdash po tozi nachin? Kato ne ti haresva da si Bulgarka, smeni si grajdanstvoto i se uspokoi ))) | |||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | А, че кой се заяжда - нещо не си внимавала в час. Я ми цитирай заяждане? Не че не мога да се заяждам, но когато е с посредствен човек, удоволствието не си струва времето, та не го правя. А да си българин е самосъзнание, самоидентичност, нещо, дето в Амазон не се продава и на село не го гледат с кравите. То не е като гражданството - да си го заявиш, па да ти го дадат, ако си по правилата. Българинът навсякъде си е българин, даже с виетнамско гражданство. А ще се успокоя, когато намалеят посредствените хора наоколо с посредствените си изказвания и посредствена работа, ама, уви, може и да не доживея. (ако някой се обиди тука, значи добре се е разпознал) ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top |
| ||
| ina |
| ||
| Към Г-ца " Грамотна" от "Лондон", ако е наистина таква за каквато се представя, ще си позволя един лаконичен съвет: If YOU HAVE NOTHING TO DO, DON'T DO IT HERЕ. За да не остане някой с грешните впечатления, хората изразили някакво недоволство от бг дипломатите в тази тема си знаят контекста на написаното, и на тези които сме в Дубай и сме изстрадали споменатите проблеми, хич не ни е "забавно" да слушаме празни приказки от някой който и хабер си няма за какво иде реч. Към Миласими: Дълбоко се съмнявам че някой пътуващ по "работа" че и от другия край на света едва ли не, ще седне да чете този форум, че и да изчете 4 страници тема, и да се впечатли от правописните грешки (които са далеч по-рядко срещани в този форум отколкото в много други български форуми, ама нейсе), за да се забавлява...май има по-добри начини да се забавлява човек в командировка. На мен като човек доста попрочел форуми разни, не ми е трудно да разпозная личност-фантом Тъй че недей да се хабиш да и отговаряш - най много да е някой който реално добре познаваш и си живее баш в Дубай и е пряко засегнат от това което се е казало тук | |||
| Back to top |
| ||
| Ivo Datchev |
| ||
ivodatchev![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Tue May 29 2007, 06:49AMLocation: Dubai,UAE Posts: 274 Thanked 94 times in 62 posts | dosta se izpisa po temata eto i snimki ot vecherta: [link] Don't confuse kindness with weakness. (Swordfish) | ||
| Back to top | | ||
| Go to page << | |