Main Menu
Random Albums
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...

Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,
виж това: [link]

Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.

Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak

Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres
[link]

BG Consulate in Dubai

Контакт

UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria

Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com

Welcome Guest
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
 Currently Online (37)
 Extra Information
Share BGinUAE.com
|
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
Re: emirates
Agenti, vie ot kude shte putyvate za Dibai, vsichki li ste prez IST?
[Hispano on 07 Sep : 19:05]

Re: ПРОДАВА СЕ МЕРЦЕДЕС С230
ra40 wrote ...Ааааа,не ми се вярва!?!? Ние само така си говорим,ама иначе не можем без вас! Предполагам че ще поиска по [more...]
[IvKo on 07 Sep : 16:35]

Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Работа

<< Previous thread | Next thread >>
За пенсята,децата и още нещо...
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
Author Post
van4otka
Sat Nov 28 2009, 04:35PM

Registered Member #951
Здравейте,
както всички решени да тръгнат към неизвестното,така и аз имам хиляди въпроси.Едва ли ще може да получа отговор на всичките,но ще питам,пък вие казвайте каквото знаете.
Първо,как стоят нещата с пенсиите,как оцелява емигранта в Дубай,когато достигне пенсионна възраст?
Второ,дъщеря ми в момента е в 4 клас,ще има ли възможноост да продължи образованието си там и как,къде...
Ние с моята половинка,работим по около 12г.в ресторантският бранш,той е много добър пицар,добър готвач,бил е и управител,аз съм работила като сервитьорка и барманка.Имайки в предвид,че сме на 36г.,как мислите,имаме ли шанс за работа?Английският в момента го учим.Ще съм благодарна за всяко мнение,което напишете!
Back to top
van4otka
Mon Dec 21 2009, 08:21PM

Registered Member #951
Много ми е интересно какъв точно въпрос трябва да побликувам,за да получа отговор от пишещите тук?!
Back to top
AVH
Mon Dec 21 2009, 09:31PM

Registered Member #471
Едва ли някой ще ти отговори, особено след втория ти пост, но дано имаш късмет.
Това което те интересува, и не можеш да го намериш тук, just google it. Едва ли си първата, а едва ли ще си последната, която иска да знае нещо за пенсиите в Дубай. От милиони хора там, все някой ще знае нещо, нали така?

В момента търсиш/те ли си работа? Как стоят нещата?

След известно време в ровене/четене и търсене на работа, ще можеш сама да си отговориш на абсолютно всички въпроси, споко.
Back to top
roadrunner
Mon Dec 21 2009, 10:52PM

Registered Member #253
Наистина преди да се пита трябва малко да се чете. Никоя държава не дава пенсия на чужденци...
Писано е за престоя тук, за училищата, за професиите и мноооого други неща. Едва ли някой ще отговори на въпроси засегнати в други теми.

Never ride faster than your Guardian Angel can fly!
Back to top
van4otka
Tue Dec 22 2009, 04:32PM

Registered Member #951
Я,можело значи?!
Благодаря за откровенноста AVH,то аз и не очаквам вече някой тук да ми отговори!Да,търсим и по-точно почти сме намерили,поне за Него. Аз може би,ще бездействам в началото.roadrunner,прочетах доста от постовете във форума,щом питам,може просто да не съм прочела или намерила правилният!Като гледам има доста хора като мен и на тяхните глупави като моите въпроси,все някой беше си направил труда да сложи линк към отговора.Но и на теб благодаря,за изключително любезният отговор!
Желая на всички Весела Коледа и Щастлива Нова Година!Бъдете здрави и живейте в мир със себе си и околните!
Back to top
Denise
Wed Dec 23 2009, 07:53AM

Registered Member #2
Zdravei,

ne mi se vkluchva kirilicata, izvinivai za latinicata.
Shte se opitam da ti otgovoria naburzo dokolkoto moga, za da ne se rovish v predishni temi (kakto Bobi kaza na vsichki tvoi vuprosi ima otgovori tuk niakude).

Pensii niama. Vseki se osiguriava kakto nameri za dobre. Az naprimer, izpolzvam ZURICH international, koeto e Insurance company, imame tri spestovni polici s tiah, edna pensionna i dve educational. Dala sum im 12 cheka in advance, kato vseki mesec tezi chekove mi se tegliat ot smetkata, po tozi nachin spestiavam za pensia i za universiteti na dvete ni deca. Tezi smetki nosiat lihvi, i parite si se trupat. Drug variant niama-durjavata ne osiguriava nikogo. V Bulgaria ne se osiguriavame, az lichno ne vijdam smisul da nalivam pari i tam, koito sled 20 godini moje taka da sa obezceneni che da sum v polojenieto na baba mi, koiato za 30 godini rabota, sega poluchava 100 leva pensia.

Dushteria ti moje estestveno da zapochne da uchi tuk, no nai veroiatno shte ima niakakuv entri level izpit, da se preceni na kakvo nivo e english-a i. ne sum suvsem sigurna, zashtoto moite deca sa malki. No uchilishteto v The Gardens naprimer, kaza se Winchester, e civilizovano, mnogo dobro i evtino, taksata e kum 1500 na mesec (za po golemite ako ne se luja). Ima drug problem obache. Sled kato zavurshi tuk (da rechem ostanete dokato tia zavurshi gimnazia), tia shte e zagubila statuta si na evropeiski grajdanin (shte e jiviala izvun stranata za poveche ot 3 godini) i niama da moje da uchi bezplatno v evropeiski universiteti-shte triabva da si plashta mnogo pari. Ako tova te pritesniava, imai go v predvid.
Otnosno profesiite vi. 90% ot restorantite se namirat v hotelite. Mnogo malko restoranti sa v Shopping malls (no te sa s drug vid service), niamat servitiori naprimer, te sa fast food courts. V hotelite servitiori/gotvachi za prevzeti ot Indiiski/filipinski kontingent, koito sa nisko plateni i rabotiat po 14 chasa na den. za edno semeistvo kato vas, niama da vidite bial den. Sus tezi zaplati niama da mojete da se izdurjate.
Drug e vuprosut ako naprimer suprugut ti e senior position chef (gotvach), s perfekten english. Togava moje da zapochne ma po dobro nivo, sus po snosna zaplata. No pak e trudno. F&B bisneza e mnogo natovaren, i nisko platen.
Preporuchvam ti da se orientirash kum Personal assistant pozicia/secretary. Tova e administrativna rabota, ot 9 do 6, i mojesh da si oburnesh vnimanie na deteto v kushti.

ako neshto drugo te interesuva, pishi mi PM, shte se radvam da sum polezna.
Denise
Back to top
This post has been thanked 3 times
nonkapo
Wed Dec 23 2009, 11:42AM

Registered Member #1029
Повечето неща вече ги чу, но все пак да добавя това онова.
1. Изплаща ти се при изтекъл договор или напускане нещо като стаж(graduity) в размер на една основна заплата за година работа(което обикновено е подигравка, особено в ресторантския бизнес).
2. Здравни застраховки има от около две години(плаща ги фирмата), преди това се спасявахме кой как може.
3. Това че мъжът ти има работа не значи че престоят ти(и на детето) е осигурен. Напоследък почти никой не се ангажира със семейна виза. Провери как стоят нещата в твоя случай!!!
4. Доброто образование струва пари. Тези 1500 дирхама не знам какво включват. Мисли за транспорт(поне още толкова). В крайна сметка трудно се намира свястно училище за под 25-30000 дирхама годишно. Поправете ме ако греша.
5. Не е зле да споменеш къде ще почва/те работа ако не е тайна. Все ще се намери някой да назнайва нещо.
6. Помисли за детето си. Къде ще играе??? В търговските центрове ли??? Или ще виси пред компютъра в къщи(особено през лятото когато навън е 50 градуса...

[ Edited Wed Dec 23 2009, 11:44AM ]

Времето е пари. Парите са временни.
Back to top
This post has been thanked 1 time
van4otka
Thu Dec 24 2009, 09:03PM

Registered Member #951
Благодаря на всички за отговорите!Бяхте ми много полезни.Разбира се,темите за размисъл не свършват,но който не рискува,не печели!За детето все още не съм решила,обмислям варианта през учебната година да е в БГ,през ваканциите да сме заедно,но не сме решили категорично още.За това как ще прекарва дните си,както всички други деца в Дубай,едва ли ще е единствена.Инфото за начина да обезпечим старините си е добър вариант,благодаря за което!
Back to top
Denise
Sun Dec 27 2009, 06:43AM

Registered Member #2
privet pak,
shte poiasnia che uchilishteto Winchester, kudeto uchi sinut mi e AED 15,000 na godina, i ne vkluchva transporta, no za shtastie nie jiveem na 5 minuti ot uchilishteto, i rabotim na 10 minuti taka che koito ima vuzmojnost go vzima ot tam.
A otnosno tova kude shte igrae, ako se nastanite v Discovery Gardens, ste na walking distance of gradinite na Jebel Ali Gardens, kudeto ima stadioni, igrishta...
pozdravi
Denise
Back to top
nonkapo
Thu Dec 31 2009, 08:36PM

Registered Member #1029
Denise wrote ...

privet pak,
shte poiasnia che uchilishteto Winchester, kudeto uchi sinut mi e AED 15,000 na godina, i ne vkluchva transporta, no za shtastie nie jiveem na 5 minuti ot uchilishteto, i rabotim na 10 minuti taka che koito ima vuzmojnost go vzima ot tam.
A otnosno tova kude shte igrae, ako se nastanite v Discovery Gardens, ste na walking distance of gradinite na Jebel Ali Gardens, kudeto ima stadioni, igrishta...
pozdravi
Denise

С ресторантска заплата едва ли ще може да си наеме квартира в твоя район, освен ако фирмата не я осигури(студио в Дискавъри струва около 35000). Същото важи за училището. Проста сметка показва че при заплата от 1500 дирхама на месец нейната заплата ще отива само за него. Разбирам концепцията за позитивното мислене, но смятам, че в случая трябва да сме реалисти.

[ Edited Fri Jan 15 2010, 10:48PM ]

Back to top
van4otka
Fri Jan 01 2010, 10:24AM

Registered Member #951
Здравейте,Честита Нова година!
Искам да поясня,че съм наясно с момента на "нулева година" ако мога така да се изразя!Не очаквам,че мога да отида и да се преобразя изведнъж на "успешен БГ-емигрант в Дубай".Ясно е,че всяко начало е трудно!Целта на нашето евентуално заминаване е да се установим в държава,в която има почва за развитие,подчертавам Развитие,от нула на горе!След доста год.къртовски труд в БГ. разбрахме,че опита и постоянството,а също така и коректността са все още непонятни думи.Разбира се,изключения винаги има,но ние някак си не попаднахме на тях!
Желая на всички,много здраве и успешна година!
Back to top
nonkapo
Fri Jan 15 2010, 10:51PM

Registered Member #1029
Горещо ти препоръчвам както и на всеки друг решил да се установи в емирствата - най добре един от вас да дойде, да опипа почвата и като си стъпи на краката да изтегли другия с детето. В повечето случаи мъжът по лесно ще си намери добре платена работа а после ако заплатата му е над 7000дирхама мисля че може да направи виза на семейството си. Ако твърдо сте решили да е Дубай, дерзайте. Така или иначе бъдещето в настоящия момент не е сигурно никъде.

[ Edited Fri Jan 15 2010, 10:55PM ]

Back to top
This post has been thanked 2 times
van4otka
Sat Jan 16 2010, 08:30PM

Registered Member #951
В общи линии,това и смятаме да направим!
Back to top
Denise
Thu Jan 21 2010, 06:20PM

Registered Member #2
Edna druga idea, ako gore dolu ste proverili rabotodateli, hoteli ili kompanii, suprugut ti da doide na long term visit visa (edna priatelka doide predi dve sedmici s viza ot emirates airlines), vizata i validna z a3 meseca, i v momenta hodi na niakolko interviuta sedmichno. Ne si gubi vremeto s diskusii za po malko ot 10,000 na mesec. Mislia che sus spisuk i uporitost, shte e uspeshno turseneto.
Az dnes se registrirah v naukri.com Mnogo polezen website za rabota, ei taka, za vseki sluchai, moje puk niakoi budesht rabotodatel da me haresa:) i da mi predloji po dobri uslovia ot segashnata mi rabota...
Denise
Back to top
nonkapo
Fri Jan 22 2010, 09:52AM

Registered Member #1029
van4otka wrote ...

В общи линии,това и смятаме да направим!

Не смятайте а действайте. Ако търсите оттук нататък шансовете са в пъти по малко. Работа тук се намира между октомври и януари. След това никой няма сметка да ви наеме за през лятото(извън сезона). Не че ако сте късметлии няма да ви попадне нещо. Но нали все пак не търсите какво да е ??? Дени не я мислете, тя е на виза на съпруга си и може да си търси работата когато и кефне, още повече че се е установила вече .

[ Edited Fri Jan 22 2010, 09:55AM ]

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF